A méz és a mézeskalács fűszerkeverék illata bármelyik hétköznapot ünnepivé varázsolhatja. Én egyszerűen imádom ezt a hangulatot, és minden alklommal, ha mézeskalácsot sütök, az öröm és a hála érzése fog el. Ez a gluténmentes mézeskalács puha, ízes, természetes hozzávalókból készül. Gyúrj be egy adagot, ha van gyerkőc, köss rá is egy kis kötényt, és kezdődhet a mókázás, a közös sütögetés.

Hidd el, az igazán finom és PUHA gluténmentes mézeskalács sütése egyszerűbb, mint gondolnád. Ehhez nem kell kísérletezgetned, hiszen ez a sütipor pontosan erre a sütire lett kifejlesztve.

Hozzávalók kb. 20 darab gluténmentes mézeskalács készítéséhez (5-6 cm átmérőjű kiszúróval számolva):

1 csomag Hadarik Rita gluténmentes Mézes keksz lisztkeverék
62,5 g vaj
62,5 g melaszos nádcukor porítva
112,5 g méz
1 db egész M-es tojás

Gluténmentes mézeskalács készítése

A vajat olvasszuk fel a mézzel és a porcukorral együtt.
A lisztet tegyük egy keverőtálba, a közepére vájjunk egy mélyedést, ebbe öntsük a mézes vajat.
Egy szilikonos lapáttal kezdjük el összekeverni, majd adjuk hozzá a lazán felvert tojást is.
Addig keverjük, amíg a tészta szépen össze nem áll.
Tegyük folpackba, és 40 percet pihentessük a hűtőben.
Sütőpapíron nyújtsuk ki 3-4 mm vastagra, alá és fölé szórjunk kevés rizslisztet, hogy ne tapadjon le.
Formázzuk. Kb. 20 db 5-6 cm átmérőjű korong kijön a tésztából.
A leeső tésztadarabok újragyúrhatók, és nyújthatók.
A mézeskalácsot 160 fokos sütőben, 7-8 percig süssük.
Ha kisebb formákat szúrunk ki, kevesebb idő is elég.
FONTOS! A Mézes kekszet ne süsd túl! Ennyi sütés után még puha, de akkor se süsd tovább. Vedd ki a sütőből, szedd le egy szögletes lapát segítségével a sütőlapról, és várd meg, amíg kihűl.

mezeskeksz_ujszoveg-plusz

SÜSD MEG TE IS EZT A PUHA, GLUTÉNMENTES MÉZESKALÁCS RECEPTET! MINIMÁLIS MUNKA MAXIMÁLIS ÉLVEZET!

Megrendelem a mézes keksz lisztkeveréket, most!