Vannak, akiknek több diétás szempontot is figyelembe kell venniük. A tej-, cukor-, és gluténmentes mézes krémes készítése így is tökéletesen megoldható. Megmutatom azt is, hogyan. A Hadarik Rita gluténmentes mézes keksz süteményalapból pompás ünnepi, karácsonyi süteménylapok süthetők.

A receptet Kiss Mona, a Mona – élet az ételallergiával blog írója készítette: http://monakonyhaja.blogspot.hu/2016/06/mezes-lapos-suti-glutentejcukorszojamen.html

Hozzávalók a tej-, cukor-, és gluténmentes mézes krémes készítéséhez:

1 csomag Gluténmentes mézes keksz lisztkeverék
7 dkg növényi margarin
12 dkg mézpótló
20 g eritrit-stevia (1:4)
1 db tojás

Hozzávalók a töltelékhez:
2 csomag Haas vaníliás pudingpor
700 ml rizstej
20-30 g eritrit-stevia keverék, ízlés szerint

A tej-, cukor-, és gluténmentes mézes krémes elkészítése:

A növényi margarint olvasszuk fel a mézpótlóval és az édesítővel együtt.
A lisztet tegyük egy keverőtálba, a közepére vájjunk egy mélyedést, ebbe öntsük a folyadékot.
Egy szilikonos lapáttal kezdjük el összekeverni, majd adjuk hozzá a lazán felvert tojást is.
Addig keverjük, amíg a tészta szépen össze nem áll.
Tegyük folpackba, és 40 percet pihentessük a hűtőben.
Majd 4 egyenlő részre osztjuk a tésztát, és egy tepsi segítségével ’méretre’ nyújtjuk. Tepsi mérete 18×23 cm.
Mindegyik lapot kb. 10-12 percig süssük, az átlagosnál ropogósabbra.

TIPP: A puding fel fogja puhítani, ezért érdemes keményebbre sütni a lapokat.
Közben megfőzzük a pudingot a csomagoláson jelzett módon. Kihűtjük.
Legvégül a kihűlt mézes lapokat (a tepsibe visszatéve) megtöltjük a pudinggal.
A tetejét ízlés szerint bevonhatjuk gluténmentes/cukormentes kakaós vagy csokoládémázzal.
A kész süteményt alufóliával lefedjük, és 5-6 órát pihentetjük a hűtőben.

mezeskeksz_ujszoveg-plusz

SPECIÁLIS DIÉTÁK MELLETT IS MEGSÜTHETED A RÉGI NAGY KEDVENCEKET.
SZEREZD BE TE IS A MÉZES KEKSZ KEVERÉKET

Igen, kérem a mézes keksz lisztkeveréket!