A Hadarik Rita gluténmentes pogácsa lisztkeverék tetszés szerint variálható. Ebben a sajtos gluténmentes pogácsa receptben  tökmaggal és sajttal bolondítottam meg a tökéletesen finom, másnap is puha alaptésztát. A gluténmentes sajtos pogácsa elkészítése olyan egyszerű, hogy a kezdő diétázó háziasszonyok is bátran hozzáfoghatnak, mert garantáltan sikerülni fog. Ez a zsúrpogácsa lisztkeverék ráadásul valóban szuper. A belőle sült pogácsa 2-3 napi puha, élvezhető marad, már ha marad 🙂

Hozzávalók 20-22 db sajtos gluténmentes pogácsa elkészítéséhez:

1 zacskó Hadarik Rita gluténmentes zsúrpogácsa lisztkeverék
40 g durvára tört tökmag
1 db M-es tojás
140 g kefir
80 g olvasztott vaj
100 ml meleg víz
1 mk cukor
25 g friss élesztő
100 g reszelt vörös cheddar sajt
+ 1 tojássárga és 1 tk víz

A sajtos gluténmentes pogácsa elkészítése:

A lisztkeveréket összekeverjük a tökmaggal.
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros, meleg vízben.
A vajat felolvasztjuk, majd összekeverjük a kefirrel, és a tojással.
A szárazanyaghoz adjuk a folyadékokat, és egy szilikonos lapát segítségével, vagy egy konyhai robotgéppel 2-3 percig keverjük. Majd 5 percet pihentetjük.
Rizsliszttel megszórt felületen 2 cm vastagra nyújtjuk, majd egy 5 cm átmérőjű kiszúróval megformázzuk a pogácsákat. A leeső darabokat újra gyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk.
A tenyerünkkel megsodorjuk őket, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket.
A tetejüket megkenjük a vízzel felvert tojássárgával, majd megszórjuk a sajttal.
A sütőt előmelegítjük 30-40 fokra (légkeveréses mód), és ebben kelesszük 30 percet a pogácsákat.
Végül feltekerjük a sütőt 180 fokra, és kb. 23-25 percig sütjük.
Kihűlve fogyasszuk.

Zsurpogacsa

Süsd meg te is magadnak, vagy lisztérzékeny családtagodnak ezt a
bombabiztos receptet!

Irány a bolt!